Joan Girona, un santfruitosenc de 36 anys que treballa com a director comercial a Assegurances Bilbao, és, des de principi d’any, el nou president de l’Associació Esportiva Escolar Paidos. Girona, que relleva en el càrrec Antoni Gener, està acompanyat de quinze membres de junta, i tots ells tindran sis anys per treballar en un model de club que asseguren que serà continuista.

Quan es va iniciar en el món del bàsquet?

Va ser des de ben petit, ja que quan tot just tenia un any d’edat vaig entrar a l’Escola Paidos. M’agradava molt el futbol, però el Jaume Ambròs em va recomanar que provés el bàsquet, i llavors vaig descobrir aquest gran esport.

I al Paidos va fer gran part de la seva etapa formativa...

Com a jugador vaig estar-hi fins a preinfantil, i llavors vaig anar dos anys al Manresa. Després vaig anar a l’Asfe, on ja em vaig quedar fins a sènior. D’altra banda, com a tècnic vaig començar al Paidos als 15 anys, i també he estat a l’Asfe i al Manresa.

El 2010 van fundar l’Escola de Bàsquet Sant Fruitós.

La vam fundar entre la junta de l’Asfe i la del Paidos, de la qual formava part, i em vaig posar al capdavant de l’entitat.

I a principi d’any li van proposar la presidència de l’AEE Paidos. Va acceptar de seguida?

El relleu havia de ser durant l’any passat, però volíem que el Toni Gener es mantingués al càrrec fins al final dels actes de la Ciutat del Bàsquet Català. Un cop acabats, des de l’Escola Paidos valoraven positivament la meva figura com a jugador, tècnic del club i pare. Quan m’ho van proposar, ni m’ho vaig pensar; no podia dir que no.

El febrer va agafar el càrrec com a nou president dels propers sis anys. Quines han estat les seves accions durant aquests dos mesos inicials?

De moment, només hem fet una reunió amb els quinze companys de junta, i vam definir a gran escala les línies que volem seguir. Els propers dies haurem de posar-ho tot en ordre, crear comissions i organitzar la feina.

Quins objectius tenen a mitjà termini?

Volem ser una junta continuista i seguir la gran feina que va fer l’equip del Toni Gener. Volem continuar apostant pel bàsquet, el futbol i el voleiol, els nostres tres esports principals. A més, també seguirem treballant amb el Consell Escolar per fer créixer l’atletisme, i fomentarem els hàbits saludables. Tot i així, el nostre repte principal és fer accessible l’esport per a tothom a l’escola, especialment per als pares i mares.

Com valora les relacions del Paidos amb l’Asfe i el Fruitosenc?

Són molt bones, hem anat funcionant i ens hem fet grans plegats. En l’àmbit del bàsquet, un dels grans encerts és el fitxatge de Josep Riera com a director tècnic, que fa una gran feina tant a l’Escola de Bàsquet com a l’Asfe.

A més, aquest any comparteixen alguns equips tant amb el Sallent com amb el Súria.

Sí, amb el Sallent vam començar a treballar-hi fa temps, però l’any passat vam fer un pas endavant i vam unir alguns equips, tant masculins com femenins. A més, també vam fer el mateix amb el Súria, en aquest cas, només amb conjunts femenins. L’objectiu d’això és sumar esforços i que els nostres jugadors siguin més competitius a la pista.

El nombre d’equips va augmentant cada any...

Exacte, en el bàsquet som una de les entitats que aportem més jugadors a les trobades d’escoles, i la intenció és anar-los renovant i que cada cop se n’apuntin més. En aquesta tasca és vital l’esforç de les dues escoles del municipi, Pla del Puig i Monsenyor Gibert, que ens ajuden moltíssim. Pel que fa al voleibol, cada cop anem creixent més.