El francès Romain Bardet, segon en l'edició de l'any passat, i l'italià Fabio Aru, nou líder, van intentar demostrar ahir que la victòria de Chris Froome en el Tour de França no serà un camí de roses. Entre ells i el colombià Rigoberto Urán, que també es troba a menys d'un minut del britànic a la general, estan assumint el paper al qual han renunciat altres il·lustres del ciclisme, com Nairo Quintana i Alberto Contador. Ahir, el primer va tornar a cedir temps, i ja és a quatre minuts del líder, i el segon encara es troba més enrere, després de tornar-se a enfonsar.

En un explosiu final, amb pujades al Peyresourde i a Peyragudes, Bardet va destrossar els plans de Froome i de l'Sky en uns apassionants 400 metres finals. El gal va aconseguir dos segons sobre Urán i Aru, que en va treure 20 a Froome, el suficient per vestir-se amb el mallot groc. L'equip Sky va ser qui va controlar tota l'etapa, però un atac de Stephen Cummings, del Dimension Data, va fer iniciar les hostilitats. Va deixar endarrere Quintana i va fer patir molt Froome. Bardet va mostrar les seves cartes i, juntament amb Aru, van prémer l'accelerador cap amunt i van establir diferències.

Avui es disputa la tretzena etapa, entre Saint-Girons i Foix, amb tres ports de muntanya de primera categoria, tot i que molt lluny de la meta.