La pèrdua d'1 minut i 30 segons més d'Alberto Contador, mal situat al pilot i perjudicat pel vent, va ser el més destacat de la jornada d'ahir del Tour de França, que va castigar els corredors just abans de l'inici dels Alps. L'australià Michael Matthews, que ja va guanyar dissabte passat, en la jornada que va costar el mallot groc a Fabio Aru, va tornar a vèncer en un esprint molt ben portat pels seus companys del Sunweb.

Matthews va treure partit d'un ritme ràpid i de l'ascensió a la cota de Boussoulet, de tercera categoria, per despenjar el guanyador de cinc etapes en aquest Tour, l'alemany Marcel Kittel. Llavors, l'Sky va decidir accelerar encara més el ritme. Com el líder, Chris Froome, va reconèixer després, «tothom sabia que hi havia vent lateral els darrers vint quilòmetres». Entre els que ho sabien semblava no ser-hi Alberto Contador, novament agafat a contrapeu.

El madrileny, però, podria ser un factor important en la jornada d'avui, entre la Mure i Serre Chevalier, de 183 quilòmetres, el principi dels Alps. Hi haurà les ascensions a la Croix de Fer, el Télegraphe i el mític Galibier. Quan s'arribi a dalt, baixada vertiginosa de 28 quilòmetres. El fet que els set primers de la general estiguin separats per només dos minuts obre totes les possibilitats.