Tot i la suspensió de l'assemblea de la Federació Espanyola de Futbol per la detenció del seu president, Ángel María Villar, finalment es farà el sorteig de Primera, Segona i Segona Divisió B. No serà avui, com estava previst, sinó demà, també a la Ciudad del Fútbol de las Rozas, un escenari que ahir va veure com la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil buscava proves per encausar Villar i el seu fill.

Al final, els clubs han aconseguit que es faci el sorteig, ja que un ajornament hauria resultat perjudicial de cara a l'inici de la temporada. Així, a partir de les 12.30 hores, tots els representants dels equips seran convidats per conèixer els aparellaments dels partits des del cap de setmana del 19 i 20 d'agost.

Més investigacions

Pel que fa a les indagacions per saber més coses sobre els casos de corrupció que afecten Ángel María Villar i el seu fill Gorka, ahir es va saber que els seus tripijocs poden haver costat 45 milions d'euros a la Federació Espanyola de Futbol. Aquest és el dèficit del negoci entre l'ens federatiu i l'empresa Santa Mónica, segons van informar ahir fonts de la investigació. Les sospites provenen d'una investigació del Consell Superior d'Esports, que va dur a terme una auditoria, que va revelar que no s'havia cobrat un deute de 24 milions d'euros contret per Santa Mónica Sports, empresa presidida per Jesús Samper, ja mort, pels drets audiovisuals dels partits de la selecció. A més, quan la federació va trencar amb Santa Mónica, va haver de pagar 20 milions d'euros d'indemnització.

A canvi de vots, i també de diners, Villar i el seu fill permetien que en el lloc de Santa Mónica es contractés amb empreses properes diferents membres federatius, com els de Tenerife, detinguts dimarts. D'altres es lucraven directament mitjançant la celebració d'amistosos de la selecció en l'etapa més llorejada de l'equip campió del món.

Ahir, ni Villar ni el seu fill, ni els altres dos detinguts, no van voler declarar davant de la Guàrdia Civil i s'espera que avui passin a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz.