La selecció espanyola va sumar ahir un nou triomf, el tercer consecutiu, davant Romania i lidera el grup C de l'Eurobasket juntament amb Croàcia (3-0), amb qui s'enfronta avui amb el primer lloc en joc (16.45 h, Cuatro). Una posició de privilegi per afrontar els encreuaments de vuitens de final, tot i que encara que li quedarà un altre partit per tancar aquesta primera fase, dijous amb Hongria.

Amb els titulars prenent-se un descans, van ser els joves els que van tenir la responsabilitat de sumar una nova victòria. I ho van fer sense problemes, malgrat un inici fluix de partit. Però a partir de la defensa, l'equip de Sergio Scariolo va reaccionar sense trobar a faltar ni Pau Gasol, que descansava, ni Àlex Abrines, amb problemes en un turmell.

Romania va mantenir el tipus fins al 18-19 poc abans d'acabar el primer quart. Però Espanya ja va tancar aquest període al davant en el marcador (21-19) i després va ampliar la distància amb dos parcials seguits en què només va encaixar vuit punts en cada un. Gràcies a això, al final del tercer quart doblava en el marcador els locals (70-35).

Scariolo va aprofitar el partit per donar galons a Navarro, que va guiar els joves: Vives, Willy Hernangómez, Sastre, Oriola. Però el més destacat va ser Juancho, el petit dels Hernangómez, que va acabar amb 20 punts i 12 rebots, a més de signar jugades espectaculars. Al final, Scariolo va reservar forces i va donar minuts als joves mentre Espanya segellava el bitllet per als vuitens.