La corredora de muntanya igualadina establerta a l'Alt Urgell Laura Orgué participa entre avui i demà a dues competicions que li poden donar un títol mundial de curses de muntanya i deixar-la molt a prop del segon. Orgué prendrà part a la Limon Extreme. Avui formarà part de la llista de sortida del quilòmetre vertical, competició que no pot sentenciar fins a la setmana que ve a Fully (Suïssa), però que servirà de preparació per a la prova gran, que es disputarà demà.

Així, abans d'enfrontar-se a aquest doble repte, Orgué va explicar que es pren la prova «ben posicionada, com a líder de la classificació general, però amb molts pocs punts de diferència respecte de Sheila Avilés. La de Limone serà una cursa en què hauré de controlar aquesta corredora. Sempre que quedi davant d'ella assoliré el títol, o si sóc segona, també l'asseguraré. Serà una gran final, amb molta emoció i també amb tensió».

La prova de demà té un desnivell positiu de 2.500 metres i avui disputarà el quilòmetre vertical, en què també parteix com a gran favorita a la victòria. La temporada passada la va finalitzar sense haver pogut conquerir els dos ceptres. Una lesió a la temporada d'hivern, d'esquí de muntanya, va fer-la anar més lenta a l'hora de començar l'any, però l'està finalitzant al màxim.