En els dos primers partits de la jornada 19 de la Lliga Endesa els equips locals van fer valer el factor pista i es van endur la victòria. El MoraBanc Andorra va donar la sorpresa i va aconseguir derrotar el Reial Madrid (89-87), i va tallar la ratxa de deu triomfs consecutius del líder i el balanç de nou victòries i cap derrota fora de casa. El millor dels andorrans, que van remuntar al darrer quart, va ser el pivot Landing Sané, autor de 24 punts, sis triples i 30 de valoració.

Per la seva banda, l'Iberostar Tenerife es va adjudicar el triomf davant un lluitador San Pablo Burgos (84-76). D'aquesta manera, l'equip canari arriba a les onze victòries en la competició, tot i la seva recent mala ratxa de lesions en jugadors exteriors. L'interior Fran Vázquez va liderar els locals, amb 19 punts, vuit rebots i 29 crèdits de valoració.

Avui, torn del Barça i el Joventut

Avui es juguen la resta de partits de la jornada. El Divina Seguros Joventut rebrà, a partir de les 12.30 h, el Movistar Estudiantes, en un matx vital per intentar sortir de la zona de descens a LEB Or. Per la seva banda, el Barça Lassa intentarà refer-se de la derrota europea contra el Milà en una de les pistes més complicades del campionat, la del Baskonia, en un matx que s'iniciarà a les 18.30 h.