L'ICL Manresa continuarà disposant d'Ashley Hamilton fins a final de temporada, si no hi ha cap més contratemps. L'ala-pivot britànic, amb molèsties i dolor al canell esquerre, ha descartat passar pel quiròfan, de moment, després de visitar ahir un especialista que va avaluar el seu estat.

Hamilton es va lesionar l'11 de març, en la visita del Breogán al Nou Congost, i des d'aleshores ha jugat amb dolor. I així seguirà. El jugador sap que té un lligament del canell tocat però prefereix continuar en la dinàmica de l'equip fins a final de temporada i ajudar els companys en l'objectiu de l'ascens, encara que això suposi jugar amb dolor o haver-se d'infiltrar de tant en tant.

D'aquesta manera, un cop conegut el diagnòstic de la lesió de Hamilton, l'ICL ja sap que no haurà de buscar-li un recanvi. Un hipotètic fitxatge que hauria hagut de rebre el vistiplau de la federació espanyola (FEB), ja que el període per fer incorporacions es va tancar a principi de març. A més, per poder fitxar, el club havia d'acreditar la baixa de llarga durada de Hamilton.

Però el britànic no vol renunciar a lluitar per pujar a l'ACB. I seguirà jugant com fins ara, ja que el dolor no li ha impedit signar bones actuacions. En el primer partit després de fer-se mal al canell, amb prou feines va jugar 11 minuts a la pista del Clavijo, on va anotar 4 punts i va agafar 4 rebots en la derrota de l'equip. En els tres següents partits, en canvi, el seu rendiment va millorar força. Va aconseguir 11 punts i 5 rebots davant el Sammic, en 24 minuts, i en un temps de joc semblant va fer 10 punts i 7 rebots a la Corunya. I en l'últim partit a casa, davant l'Oviedo, va aportar 11 punts i 5 rebots en 15 minuts.

El Breogán perd Guille Rubio

Un dels rivals directes de l'ICL, el Breogán, ha perdut un dels seus pilars per al que queda de curs: l'exmanresà Guille Rubio va ser operat dilluns d'una fractura amb al cinquè metacarpià de la mà dreta. Una baixa sensible per als quatre partits que resten al conjunt gallec per defensar la primera posició a la classificació de la LEB Or i segellar l'ascens directe a l'ACB.

En la seva primera temporada al club, Rubio s'havia convertit en un peça bàsica per al tècnic, Natxo Lezkano. El pivot egarenc va ser el jugador més valuós (MVP) de la final de la Copa de la Princesa que el Breogán va guanyar a l'ICL, amb 12 punts i 5 rebots (27 de valoració). I en els 30 partits de lliga que ha disputat, ha acreditat unes mitjanes de 8,6 punts i 4,3 rebots en 21 minuts.