Més d'un miler de persones ja s'han inscrit en la caminada solidària que organitzen els Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central per recollir fons per la lluita contra el càncer. La cita, que se celebrarà el proper 18 de maig, confia a superar els registres de la darrera edició, que va comptar amb 1.200 inscrits. Des que va engegar la iniciativa, ara fa set anys, s'han recollit 108.000 euros que s'han destinat a projectes "dels quatre hospitals de la regió central que tenen unitats específiques", ha explicat el comissari Sergi Pla. Enguany, la caminada compta amb el xef Nandu Jubany i l'actriu Mont Plans de padrins.

El comissari i cap de la Regió Policial Central, Sergi Pla, ha recordat que la caminada 'Fem el camí al teu costat' va néixer arran del cas d'un agent del cos que va patir la malaltia i des de llavors no ha parat de créixer. Més de 5.000 persones hi han participat en les sis edicions anteriors. "És una malaltia que ens pots afectar a tots", ha dit aquest dijous en la presentació de la iniciativa, fent una crida a no quedar-se de braços plegats i sumar-s'hi. En aquest sentit, els padrins d'enguany, Nando Jubany i Mont Plans, han remarcat la seva importància. "No cal fer-la, amb adquirir la samarreta ja n'hi ha prou", ha insistit l'actriu.

Samarretes per 10 euros

Els fons s'obtenen mitjançant la venda de samarretes. Tenen un preu de 10 euros i es poden comprar a totes les comissaries de Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central; al Montepio de Conductors de Manresa; a la seu de la UBIC de Manresa, i als quatre hospitals: Althaia, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l'Anoia i l'hospital Sant Bernabé de Berga. "Adquirir-la no implica haver-hi de participar i a l'inrevés", ha remarcat el policia, tot remarcant que el més importat és que cadascú posi el seu gra de sorra "en la seva mesura".

Els padrins a la presentació

L'acte de presentació de la caminada ha comptat amb els parlaments dels dos padrins que han fet una crida a sumar-se a la iniciativa i del comissari que ha recordat l'evolució que ha viscut la caminada al llarg dels anys. La presentació ha acabat amb el comissari Pla desitjant que la iniciativa "duri anys" i demanant als assistents un aplaudiment de suport per Josep Lluís Trapero i que "pugui demostrar que hem fet bé la nostra feina", ha dit.

Camí de Sant Jaume fins a Montserrat

La caminada sortirà des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa i recorrerà el Camí de Sant Jaume fins a arribar a Montserrat. La tornada es farà en cremallera i tren. Les inscripcions es poden fer fins al 17 de maig al web http://femelcami.cat.