La selecció argentina afronta aquest dijous (20.00 hores / Telecinco) el seu primer duel urgent d'aquest Mundial a l'Estadi de Nijni Nóvgorod, on s'enfrontarà a Croàcia obligada a millorar les prestacions del debut i a la recerca d'un triomf que li permeti seguir depenent de si mateixa.

La primera trobada de l'albiceleste a Rússia va revifar les crítiques més ferotges a l'Argentina i va tornar a posar el focus sobre Leo Messi, que va fallar un penal, encara que la veritat és el que l'estrella del FC Barcelona només va ser una peça més del fallit engranatge de Jorge Sampaoli.

L'empat davant Islàndia (1-1) va obstaculitzar el camí de la vigent subcampiona mundial, sobretot tenint en compte que en aquesta segona jornada s'enfronta al rival teòricament més fort del seu grup, Croàcia, que arriba en millor posició després de batre a la primera jornada a Nigèria (2-0).

Abans de mesurar-se en l'última jornada de la fase de grup amb la selecció africana, Argentina està obligada a reivindicar-se en aquest Mundial on les favorites estan decebent de moment i també a demostrar que té possibilitats de brodar la tercera estrella a la samarreta.

D'acord al que s'ha vist en els entrenaments, Sampaoli planeja realitzar canvis en totes les línies. Així, Pavón podria reemplaçar a Di María i ser el nou acompanyant en el trident ofensiu de Messi i Agüero, autor del gol davant Islàndia, mentre que s'espera l'entrada del sevillista Mercat en defensa i de Marc Acuña a la banda esquerra.

L'expulsió de Kalinic, únic problema a Croàcia

Malgrat el seu victoriós debut, l'alegria tampoc va ser completa per a Croàcia a causa de Nikola Kalini?. El davanter va al·legar una suposada lesió d'esquena per no jugar els últims cinc minuts davant Nigèria i el seleccionador balcànic Zlatko Dalic no ha dubtat a expulsar-lo del Mundial.

El tècnic espera que aquest incident no enterboleixi el bon inici del seu equip, que va guanyar sense grans ostentacions davant Nigèria i ara vol cobrar-se una víctima de les grans. Dalic no ha dubtat a demanar informació a Ivan Rakitic sobre la manera de frenar Messi, el seu company al Barça.

La qualitat del centre del camp croat, amb el blaugrana enfilat el madridista Luka Modric, pot resultar fonamental davant una Argentina que sol acusar problemes a la zona de creació. A dalt, Mario Mandzukic i Ivan Perisic volen estrenar-se al Mundial davant del veterà Willy Caballero.

FITXA TÈCNICA.

--POSSIBLES ALINEACIONS:

ARGENTINA: Caballero; Mercat, Otamendi, Tagliafico; Salvi, Mascherano, Meza, Acuña; Messi, Pavón i Agüero.

CROÀCIA: Subasic; Vrsaljko, Lovren, Corluka, Vida; Badelj, Rakitic, Modric, Rebic; Perisic i Mandzukic.

--ÁRBITRE: Ravshan Irmatov (UZB).

--ESTADI: Estadi de Nizhni Nóvgorod.

--hora: 20.00 / Telecinco.