Després de trencar a Andorra la ratxa de dos Grans Premis, els dos disputats a Motegi, sense aconseguir la victòria, el pierenc Toni Bou buscarà demà a Gouveia, a Portugal, una fita molt especial. Si guanya, Bou haurà sumat 100 victòries en els mundials a l'aire lliure en 200 proves disputades, una espectacular mitjana d'una victòria de cada dues curses gairebé insuperable per ningú.

L'anoienc arriba a la cinquena cita del campionat amb una diferència de punts favorable no tan clara com els darrers anys i amb altres rivals al darrere. Els canvis en el reglament i el fet que hagi començat la temporada a l'aire lliure encara convalescent de la lesió vertebral de l'hivern han provocat que ara mateix acumuli 70 punts, només set més que el segon classificat, el gironí Jeroni Fajardo. En una classificació inusualment comprimida, el tercer és el basc Jaime Busto, amb 61 punts, i el quart és Adam Raga, amb 54.

Abans d'afrontar la cursa al nord-oest de Portugal, Bou ha recordat que «a Andorra em vaig sentir molt bé i vam poder gua-nyar la cursa, un resultat molt important per a mi i també per a l'equip. Ara viatgem a Portugal, on tot serà totalment diferent, sense tanta altitud i amb un altre tipus de zones. Confiem que la feina que estem duent a terme aquesta temporada amb l'equip vagi bé i que puguem seguir optant a ser al davant. Fer una bona classificatòria, dissabte, serà important per a la cursa».