El combinat japonès va patir molt però va assolir la classificació, per tercera vegada en la seva història, per a la segona fase del Mundial tot i perdre davant d'una Polònia que ja no tenia cap possibilitat de classificació. No va ser un èxit brillant, sinó més aviat míser, d'un grup en què el seleccionador, Akira Nishino, va resultar molt atrevit en introduir fins a sis canvis respecte de l'alineació titular, amb la presència dels centrecampistes Shibasaki i Yamaguchi, però sense el ja bètic Takashi Inui, autor d'un gol contra Senegal però que es trobava apercebut de sanció.

La primera part gairebé no va tenir pols. La pressió inicial japonesa es va anar diluint amb el pas dels minuts. Només un cop de cap ajustat de Grosicki va posar a prova la tecnologia de la línia de gol i els reflexos de Kawashima per evitar que la classificació canviés abans.

En tot el partit no hi va haver notícies d'un Robert Lewandowski, màxim golejador de la fase de classificació amb 16 gols que marxa de Rússia sense veure porteria. Les dues ocasions de què va disposar es van malmetre.

El jugador del Nàpols Zielinski va disposar d'una bona oportunitat, però qui va marcar va ser Bednarek, que va empalmar a la zarxa una falta llançada per Kurzawa. Va ser el pròleg d'uns minuts de gran patiment per als japonesos. L'equip de Nishino va començar a mirar com anava l'altre partit i va deixar de fer-ho a la porteria adversària. Un altre gol polonès hauria deixat Japó fora del torneig, però l'equip europeu tampoc no estava per llançar coets i el partit fa finalitzar amb la classificació asiàtica.