La llançadora de Torredembarra i atleta del València Esports Berta Castells es va quedar a només divuit centímetres d'assolir la mínima exigida per la Real Federació Espanyola d'Atletisme per tal de poder prendre part en els propers campionats d'Europa que es disputaran a Berlín la primera i segona setmana d'agost. Castells va ser la guanyadora de la competició de martell del novè memorial Julio Álvarez de llançaments, que es va dur a terme ahir a la tarda a l'estadi municipal del Congost sota l'organització del Club Atlètic Manresa i la col·laboració de l'Ajuntament de la capital bagenca.

L'atleta del conjunt valencià, que ostenta el rècord d'Espanya de martell amb 70,52 metres (aconseguit fa dos anys al mateix recinte manresà), havia de superar els 69 metres, però es va quedar amb un millor llançament de 68,82, que és la millor marca estatal de la temporada. Aquest cap de setmana, la torrenca tindrà una nova oportunitat d'obtenir el bitllet europeu en el campionat d'Espanya absolut, que es durà a terme a Getafe.

En categoria masculina, el vencedor va ser Pedro José Martín Cazalilla (FC Barcelona), que va venir a Manresa amb la mínima per a Berlín sota el braç i va fer un millor llançament de 70,73 metres. Tant ell com Castells també van ser els guanyadors absoluts del memorial, ja que van obtenir la millor puntuació a la Taula IAAF.

Vencedors de casa nostra en disc

En la categoria de disc, els guanyadors van ser dos atletes de les nostres comarques. En la competició masculina el millor va ser Josep Maria Lagunas (CA Igualada Petromiralles), que va fer un millor llançament de 35,52 metres. D'altra banda, en la femenina, el primer lloc va correspondre a una atleta de l'entitat amfitriona, Alba Estévez, amb un intent de 35,37 metres.

Finalment, en pes només hi va haver competició masculina, i el títol va anar a parar a José Javier Ortega (FC Barcelona), amb una marca de 16,45 m.