El ciclista britànic Geraint Thomas (Sky) va guanyar ahir l'onzena etapa del Tour, entre Albertville i la Rosière, sobre 108,5 quilòmetres, i va aconseguir el mallot groc després d'una segona etapa alpina que va ser una partida d'escacs que va tenir l'Sky com a clar vencedor. Thomas, que va atacar amb permís del seu teòric cap de files, Chris Froome, a cinc quilòmetres de la meta, va neutralitzar un atac previ de Tom Dumoulin (Sunweb) i, a més, va canviar el ritme per evitar el triomf del basc Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), que va estar a punt de vèncer.

El basc havia estat el millor d'una nodrida fuga i va quedar a escassos metres d'inscriure el seu nom al palmarès del Tour. El gal·lès Thomas el va sobrepassar 300 metres abans de la línia de meta per fer el doblet, amb triomf d'etapa i liderat de la classificació general.

«No estava previst»

El mateix Thomas va dir després que el seu atac no era a les previsions i que ho havia fet «per instint. Sabia que Froome podia seguir la roda de qui fes falta i que jo podia arribar fins a la roda de Dumoulin i aprofitar-me del seu ritme. Ha estat una de les millors etapes de la meva carrera».

Ara, Thomas té 1.25 sobre el seu company d'equip Chris Froome i 1.44 respecte de Dumoulin. Vincenzo Nibali, a 2.14, i l'eslovè Primoz Roglic (Lotto Jumbo) completen les cinc primeres posicions de la cursa. El primer espanyol és Mikel Landa, setè a 2.56.

Avui, final de les etapes alpines amb la pujada final de l'Alpe d'Huez, en una jornada de 175,5 quilòmetres.