El passeig de la Pau de Berga va acollir ahir la tercera edició del Trofeu Berguedà de patinatge alpí en línia, una cita que ja s'està convertint en una de les més clàssiques, populars i exigents del calendari estatal. La prova, que forma part de la tercera fase de la Lliga Catalana i de la segona de la Copa d'Espanya, va aplegar 80 participants, que van mostrar un alt nivell.

La ceretana d'adopció Anna Borràs, del May Luengo Esquí Club i actual campiona d'Europa sub-17, va obtenir la primera posició en la categoria absoluta femenina, amb un temps de 32.86. Borràs va superar la catalana Ainhoa Mellado, segona amb una marca de 33.21, i Nuria Requejo, de Castella i Lleó, tercera amb un registre de 33.23.

Per la seva banda, la berguedana Aura Coronado, de Castellar de n'Hug i també del May Luengo, va ser la millor en la categoria U15 i va aturar el crònometre en 33.76. Les també catalanes Carlota Goula i Blanca Bagaria van ser segona i tercera respectivament. A més, Coronado, amb només 13 anys, va fer el quart temps absolut i va superar patinadores més grans.

Finalment, el gironellenc Oleguer Selga, de l'Escola de Patins de Berga (que enguany s'entrenarà al pavelló vell de la ciutat), va finalitzar tercer, també en la categoria U15. En el seu debut en una competició puntuable per a la Copa d'Espanya, Selga només va ser superat per Mario Suárez i Iván Sabugo, de Castella i Lleó.

La cursa, que va haver de ser endarrerida per culpa de la pluja, va tenir un recorregut més curt de l'habitual, però igual d'espectacular pel nombrós públic que hi va assistir i que va valorar molt positivament l'organització. L'italià Cristian Losio, cinquè del rànquing mundial, va obrir la prova amb una exhibició.