Malgrat no tenir platja, Manresa té un volum molt elevat d'esportistes aficionats al vòlei platja. Tradicionalment, aquests esportistes han hagut de practicar el seu esport preferit a les pistes habilitades a les piscines dels pobles que envolten la capital bagenca.

Ara això s'ha acabat amb la construcció de les pistes de vòlei platja a la zona del Congost, que es van inaugurar ahir en el marc del vuitè Torneig de vòlei platja de la Catalunya Central.

La presentació de les pistes va anar a càrrec de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el regidor d'esports, Jordi Serracanta, i el secretari del Club Volei 6 Manresa, Sergi González. L'entitat, organitzadora del torneig, utilitzarà la pista com una de les seves ins-tal·lacions durant la temporada.

«A Manresa hi havia la necessitat de crear una pista de vòlei platja. Volem que aquest esport es consolidi a la nostra ciutat», comentava en primer lloc Serracanta. Per la seva banda, González explicava que «el nostre club necessitava aquesta empenta i això ens permetrà tirar endavant el projecte de l'escola de vòlei platja. Volem que aquest esport sigui pioner a la ciutat de Manresa».

Finalment, l'alcalde Junyent va «lloar la feina del Club Volei 6» per ajudar a fer realitat un projecte que es cuinava «des de feia molts anys. Aquestes pistes tenen unes possibilitats i una polivalència molt important com per practicar més esports de platja».

Després que l'any passat Volei 6 no pogués organitzar el torneig, la competició torna i ho fa de manera inèdita al Congost amb 65 participants, que es reparteixen en 33 equips. Els esportistes s'agrupen en les categories 4x4 mixt, 2x2 mixt i 2x2 masculí.

La fase de grups va començar ahir a la tarda i es disputarà fins al diumenge al migdia. De 15 h a 18 h es jugaran els quarts i les semifinals, mentre que de 18 h a 20 h tindran lloc les finals.