El corredor manxec Jesús Her-rada va enfundar-se ahir de manera sorprenent el mallot vermell de líder de la Vuelta a Espanya i amb més de tres minuts de distància sobre el primer classificat fins ahir, el britànic Simon Yates, després d'aprofitar una llarga escapada i l'apatia de l'equip del líder, el Mitchelton-Scott. Herrada haurà de defensar avui el lideratge en la primera de les tres jornades de muntanya consecutives, en què s'espera que els grans de la cursa es moguin i mostrin les seves cartes per intentar endur-se el triomf definitiu.

Ahir, a l'arribada, a La Estaca de Bares, va arribar un petit grup de vuit corredors supervivents de l'escapada de divuit que va marcar la prova. La victòria parcial va ser per al francès Alexandre Geniez, que va superar el vent dels darrers metres per assolir el triomf. És el tercer triomf d'etapa del gal en les seves participacions en la ronda espanyola. Herrada va entrar dos minuts més tard, amb nou d'avantatge sobre el primer grup, en el qual rodava Yates. En l'etapa d'ahir, el navassenc Jordi Simón (Burgos-BH) va perdre més de 24 minuts respecte de Geniez i ara és 130è a la general, a gairebé dues hores del líder. Ahir, precisament, era l'aniversari de Simón, que feia 28 anys.

Després d'obtenir el lideratge, Herrada va explicar que només buscava escapar-se per obtenir un triomf d'etapa i va aconseguir un mallot inesperat.

Avui, etapa entre Candás i la Camperona, amb arribada a un port de primera categoria. Abans n'hi haurà hagut un altre. Demà, arribada a Nava, també de primera categoria, i diumenge, la mítica etapa dels llacs de Covadonga, de categoria especial.