El ciclista navarrès Óscar Rodríguez (Euskadi-Murias) va gua-nyar ahir la tretzena etapa de la Vuelta, amb arribada al port de muntanya de primera categoria de la Camperona, i va donar la sopresa en imposar-se en unes dures rampes a grans escaladors com Rafal Majka o Sergio Henao. Per la seva banda, Jesús Herrada, que va aconseguir el mallot vermell de manera sorprenent dijous, va defensar el lideratge però va perdre la meitat dels tres minuts i mig d'avantatge que tenia.

Rodríguez es va ficar en l'escapada del dia, però no va fer soroll entre els 32 integrants de la fugida. En el port definitiu, va atacar Majka, que semblava que s'encaminava cap a la victòria, però va ser atrapat pel belga Teus. També ho va provar l'eritreu Merhawi Kudus, però l'únic que el va poder avançar va ser Rodríguez, que va obtenir la victòria amb gairebé 20 segons de diferència. Darrere, batalla entre els favorits. Nairo Quintana va esgarrapar sis segons a Simon Yates i 17 a Alejandro Valverde. Tots ells van escurçar a la meitat l'avantatge d'Herrada a la general i tot fa pensar que el manxec avui cedirà el jersei vermell.

Perquè avui arriba el segon capítol de la trilogia de muntanya de la zona cantàbrica, una etapa amb tres ports de primera categoria, entre ells el final, a Nava.