El ciclista navassenc Jordi Simón (Burgos BH), que va patir una caiguda dimecres a la Vuelta a Espanya, continua estable dins de la gravetat, tot i que es va registrar un lleu empitjorament «en la funció respiratòria sense necessitat de ventilació mecànica», segons l'últim informe mèdic remès pel seu equip.

Quaranta-vuit hores després de l'accident, Simón, que segueix ingressat a l'UCI de l'Hospital de Cruces, a Barakaldo (Biscaia), ja va començar amb la fisioteràpia respiratòria i s'espera que l'evolució sigui favorable en les properes hores.

D'altra banda, el francès Thibaut Pinot (FDJ) es va imposar en la dinovena etapa de la ronda espanyola, per davant del britànic Simon Yates (Mitchelton), que va arribar cinc segons més tard, i de l'holandès Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), que ho va fer a tretze. En la general, Yates és més líder i avantatja en 1.38 minuts Valverde (Movistar) i en 1.58 Kruijswijk. Avui es disputarà l'etapa decisiva de la prova, de 97,3 km amb final al coll de la Gallina.