La màgia de Leo Messi va encantar l'estadi de Wembley durant els 90 minuts del Barça que, possiblement, van ser els millors de la temporada per als blaugranes. Un matx vibrant i frenètic des de l'inici contra un Tottenham valent que no es va deixar intimidar per les jugades de Messi, ni per la qualitat de Coutinho.

El Barça va recuperar sensacions després d'una setmana negra amb dos empats i una derrota. Ara bé, els dos gols del Tottenham van mostrar que l'equip ha de seguir treballant molt en defensa. Valverde va apostar pel 4-3-3 donant entrada a Arthur per Dembélé, i la fórmula va sortir bé. El control del brasiler es va notar a l'hora de pal·liar la intensa pressió dels londinencs.

El ritme de la primera part va ser molt alt. En els primers minuts, ambdós equips lluitaven per apoderar-se de la possessió. El Barça va ser el primer a trobar l'espai en una desajustada defensa del Tottenham. La connexió Messi-Alba va iniciar la jugada del gol. L'argentí va fer una passada a l'espai per trobar al lateral, que, davant la precipitada sortida del porter local Lloris, va cedir la pilota a Coutinho, qui, des de la frontal i a porteria buida, va anotar el primer de l'equip i el seu primer amb el Barça a la Champions.

La bona pressió dels homes d'Ernesto Valverde va provocar moltes pèrdues al conjunt anglès. Els blaugranes aconseguien dominar, amb tranquil·litat, però el Tottenham no estava disposat a cedir. Així, els homes de Pochettino van fer un pas endavant i van avançar línies per recuperar la pilota el més aviat possible. Malgrat això, els londinencs no van trobar l'antídot per contrarestar l'efecte Messi. L'argentí va tenir un d'aquells dies lúcids i va oferir un recital a Wembley. En el minut 20, una falta lateral centrada pel crac blaugrana era rematada per Lenglet als núvols.

Al Barça se li va encongir el cor quan Busquets va amenaçar d'abandonar el terreny de joc per unes molèsties al genoll. Finalment, el de Badia va poder seguir. En el minut 25, arribava la primera ocasió local amb un xut de Harry Kane que aturava fàcilment Ter Stegen. Al Barça cada vegada li era més complicat mantenir possessions llargues per la intensa pressió dels londinencs.

Amb tot, novament, Messi iniciava la jugada del segon gol. L'argentí centrava una pilota al punt de penal per Luis Suárez que aquest deixava de cara per a Coutinho, però el brasiler no aconseguia rematar i la cedia a un Rakitic que, des de la frontal, engaltava la pilota amb un xut de volea que tocava al pal i entrava a porteria. Un golàs amb totes les lletres.

Abans de finalitzar la primera part, el Barça va generar més ocasions. Messi trobava de nou Suárez a l'espai, però aquest creuava massa la pilota. Tot seguit, Coutinho aprofitava una nova pèrdua del Tottenham per plantar-se sol a la frontal, però el seu xut anava a les mans de Lloris. Els blaugranes però, no van ser els únics que van gaudir d'ocasions. Els londinencs van tenir la seva més clara en un contraatac en què Moura trobava Son a l'espai i aquest centrava una pilota que tocava en Piqué i que obligava Ter Stegen a treure una mà salvadora.

La segona part no va tenir res a envejar a la primera. El ritme era frenètic i Messi seguia entonat. L'argentí va tenir les dues primeres ocasions del segon temps, en dues jugades pràcticament iguals que acabaven amb la pilota estavellada al pal. En la segona jugada, el Tottenham aprofitava el refús per muntar un contraatac que serviria per anotar l'1-2. Kane, després de retallar Semedo, creuava la pilota amb molta qualitat per batre Ter Stegen.

Malgrat tot, quan el Tottenham amenaçava amb l'empat, tornava a aparèixer Messi. Jordi Alba filtrava una pilota a l'àrea des de la banda i, després que Coutinho i Suárez la deixessin passar, Messi la recollia des de segona línia per agafar Lloris a contrapeu i fer l'1-3.

El gol va fer mal al Tottenham, però només uns minuts. Els homes de Pochettino es van trobar amb un doble regal del Barça per reduir distàncies. Primer, Jordi Alba va perdre una pilota a prop de l'àrea rival i, després, el xut de Lamela des de la frontal tocava en Lenglet i desviava la trajectòria, enganyant Ter Stegen.

El 2-3 va fer que el Tottenham s'aboqués completament a l'atac. Valverde va trigar molt a fer els canvis i l'equip va patir. De fet, Lenglet va salvar el 3-3 en una acció defensiva providencial. En els darrers deu minuts, Valverde va donar entrada a Rafinha i Arturo Vidal, i va recuperar el control defensiu.

Amb el Tottenham abocat a l'atac, Suárez va recuperar la pilota, la va cedir a Messi i aquest, completament sol davant Lloris, va posar el punt final a la seva exhibició.