Per a l'àrea esportiva del Barça, la idea de fitxar un central en el mercat d'hivern no era una prioritat. Ara bé, la situació d'Umtiti, lesionat al cartílag del genoll esquerre i pendent d'operar-se o no, podria avançar la incorporació d'un central, i aquest no seria altre que l'holandès de l'Ajax Matthijs de Ligt, segons informa la premsa barcelonista.

La possible incorporació de l'holandès no només respon a la necessitat de reforçar la posició, sinó que també respon a la necessitat de fitxar un central de perfil dret, tenint en compte que Gerard Piqué és l'únic dels quatre centralse actuals que ocupa aquest perfil, mentre que Umtiti, Vermaelen i Lenglet són esquerrans.

La lesió d'Umtiti, un titular fix per a l'entrenador blaugrana, pot fer variar aquests plans. Ara per ara, el que se sap del francès és que se li ha aplicat un tractament conservador per tal que es recuperi sense haver de passar pel quiròfan. Ernesto Valverde, en roda de premsa, va restar transcendència a la malaltia d'Umtiti i fins i tot va deixar en suspens que després de descansar contra l'Athlètic jugués algun partit més.

No obstant això, les sensacions al club i als serveis mèdics, segons la premsa barcelonina, no són massa optimistes. Més aviat al contrari. Se segueix aplicant el tractament conservador a la lesió del central blaugrana, però no es perd de vista que el risc que hagi de ser operat existeix i el percentatge d'opcions que hagi de passar pel quiròfan és elevat.