La Spartan Race torna a Les Comes aquest cap de setmana amb rècord de participació. I és que ja són 8.000 els corredors inscrits en la cinquena edició de la que és considerada la cursa d'obstacles més dura del món per la revista nord-americana Outside.

L'esdeveniment donarà el tret de sortida demà a les 07.30 del matí amb l'Spartan Festival, que engloba totes les activitats ?ns a les 19 hores. La primera prova serà la més potent, la Spartan Beast, la qual iniciarà les tandes de sortida a partir de les 9.00 h. El lliurament de premis és previst a les 13.30 hores, i a partir d'aquesta mateixa hora començaran les tandes Sprint fins a les 19.00 h. Pel que fa a diumenge, a les 7.30 del matí es tornarà a posar en marxa la festa espartana amb diferents proves i activitats.

El nivell i la capacitat física dels inscrits d'aquesta cinquena edició serà la més alta que s'ha vist fins ara a l'Spartan Race, i així ho demostra que 2.600 persones s'han inscrit a la cursa més dura del cap de setmana, la Beast, on els corredors hauran de superar més de 21 km de recorregut amb més de 30 obstacles. Davant la gran xifra de participació, inèdita en qualsevol de les proves que es disputen en l'àmbit estatal, l'organització ha hagut de tancar inscripcions per a aquesta modalitat.

A més, 40 participants s'enfrontaran a la Hurricane Heat, una prova de 12 hores que combina el treball en equip amb rutines d'exercicis militars. La xifra d'espartans inscrits en aquest repte és tot un rècord en la història d'aquesta modalitat a Espanya i és un altre exemple de l'alt nivell que es podrà veure a Les Comes. Tant a la cursa Super (13 km i més de 20 obstacles) com a la Sprint (5 km i més de 15 obstacles), hi haurà més presència d'atletes d'elit, com és el cas de la migfondista Isabel Macías, la qual provarà per primera vegada el fang i els obstacles de la Spartan Race.

Per cinquè any consecutiu Les Comes acollirà en un mateix cap de setmana les tres proves del circuit espartà, i esdevé una de les dues úniques cites del calendari on es pot obtenir la medalla Trifecta, ja sigui completant la medalla obtinguda en curses anteriors o duent a terme les tres modalitats en només 48 hores.

Per tal de promoure l'esport entre els més joves també hi haurà curses per als més petits. La Spartan Kids és oberta a nens de 4 a 15 anys i inclou tres recorreguts de diferents distàncies i dificultats adaptades a cada franja d'edat.

La Spartan Race també és una festa de l'esport oberta a visitants (accés gratuït) que vulguin venir a veure aquest gran espectacle. Les Comes posarà a disposició dels assistents un ampli servei de restauració, música en directe, concursos, zones per provar obstacles i un aparcament gratuït.