S'alça el teló de la Lliga Femenina, la Liga Día, i el Cadí la Seu ho fa primer que ningú. El conjunt que entrena Bernat Canut s'estrena en el primer partit de la temporada. Com a local però al pavelló Jorge Garbajosa de Torrejón de Ardoz; coses de l' Open Day, la jornada unificada que serveix per posar en marxa la competició. A les urgellenques els espera un debutant a la categoria enguany, l'Ensino Lugo. Les de la Seu preveuen un rival «molt rocós» i, vist el calendari de les properes setmanes, «és important començar guanyant», segons comenta el tècnic Canut.

El Cadí, com la resta d'equips de la Lliga Femenina -excepte el Lointek Gernika, que havia disputat competició internacional intersetmanal i no va ser a temps d'arribar- va participar ahir en la presentació de la lliga a l'Auditori Paco de Lucía d'Alcobendas. Hi era l'equip al complet. I al complet l'espera tenir Bernat Canut aquest dissabte al matí (11h) per enfrontar-se a l'Ensino Lugo. D'entrada, els preparadors urgellencs reservaran la jamaicana Shereesha Richards, encara fent treball específic per reforçar una cama malmesa durant l'estiu, però no es descarta del tot la seva participació en funció del desenvolupament del matx.

«Nosaltres anem a tots els partits a treure'ls, però sí que és veritat que amb el calendari que tenim aquest mes d'octubre és important començar guanyant. Fem el que fem, però, això només haurà fet que començar», remarca Canut, que destaca que les gallegues, ascendides des de la Lliga Femenina 2, «han fet un equip molt competitiu amb jugadores de raça com Starr Breedlove, Astou Traoré, Britany Miller o Antonye Nyingifa. Sens dubte, un perill al rebot ofensiu i un equip que serà molt rocós»

Un partit que es preveu equilibrat i obert, que va ser el terme emprat per la capitana Georgina Bahí durant la presentació de l'equip a l'auditori madrileny. La pivot gironina va assegurar que «l'equip lluitarà cada partit, lluitarà cada setmana. I els resultats que es vagin produint ens situaran on ens correspongui». Com ja va remarcar durant el Media Day local, Bahí preveu una «lliga més oberta» en què, al marge de tres equips (Perfumerías Avenida, Girona i València), «ningú no donarà cap partit per perdut».