L'equip sènior masculí del Manresa RC tornava a la competició davant el líder de la Divisió d'Honor Catalana, el FC Barcelona B, al camp del Congost. El partit no va decebre l'expectació generada, i va veure's un partit emocionant i molt disputat per part dels dos conjunts, la victòria, de molt prestigi, va caure a favor dels manresans per 13 a 12.

A la primera part les fortes defenses dels dos conjunts van imposar-se sobre els atacs. El Manresa RC va sortir amb molta empenta, però les indisciplines dins de la zona de 22 metres contrària van fer que la possessió local no pogués transformar-se en punts. Un jugador visitant a cometre un placatge retardat, que va comportar la seva exclusió temporal, però els locals no van poder aprofitar la superioritat numèrica temporal, i quan les forces es van igualar el Barça va serrar les dents i va passar a jugar en camp contrari. A les acaballes de la primera part (min 37) finalment el Manresa RC es va avançar en el marcador (3-0). El conjunt local hauria pogut ampliar la diferència si el xutador local hagués pogut transformar una nova penalització visitant, però el llançament va sortir lleugerament desviat a l'esquerra.

A la represa, els visitants van sortir a capgirar el marcador, i després de diverses fases d'atac van aconseguir la primera marca (3 a 5 al minut 44). Els locals van reaccionar ràpidament i van tornar a portar la iniciativa al marcador gràcies a una marca del primera línia Isaac Majós, aquest cop transformada pel xutador local (10 a 5 al minut 49). A partir d'aquest moment el Barça va passar a tenir el domini total de la pilota, i el Manresa RC va defensar les envestides visitants i va cometre molts cops de càstig. Els blaugrana ho van aprofitar per situar-se al davant (10 a 12 al minut 66). Eren els pitjors minuts del Manresa RC, a qui començaven a fallar les forces. Però es va poder sobreposar i va enllaçar diverses jugades seguides en atac que van acabar en un nou cop de càstig visitant, que va ser aprofitat pel Manresa RC per tornar a dur la iniciativa (13 a 12 al minut 74). A partir d'aquest moment el Barça es va tornar a llançar en tromba a l'atac, i va obligar el Manresa RC a esforçar-se en defensa. Les darreres jugades del partit van fer pujar l'emoció d'un partit que fins aleshores ja havia tingut un gran nivell; el marcador, però, ja no es va moure. El Manresa RC es va situar en segona posició de la classificació, empatat a punts amb el Químics ER, i a tan sols dos punts del FC Barcelona B, quan els manresans han disputat un partit menys; diumenge visitaran el Badalona RC.

En categoria sub-18, el combinat Catalunya Central va jugar a casa del Sant Cugat B. Un partit complicat per als de casa nostra, que van caure 34 a 19 malgrat el seu esforç, lluita i coratge.