Un any més el club Amics de la cursa d'Artés organitza aquest proper diumenge l'Artesenca, una pedalada matinal de caràcter no competitiu que transcorre per camins i corriols del poble i de la comarca. En la seva edició número 28, la popular pedalada es podrà viure amb dos recorreguts, un de 39 km i un altre de 29 km.

En ambdós casos, els participants passaran per corriols i senders, encara que l'organització tractarà d'evitar els trams més difícils en el recorregut curt. Aquest, en bona part, combinarà el pas per corriols amb pistes d'enllaç. Aquells participants que no tinguin clar quin recorregut seguir, ho podran decidir sobre la marxa, ja que l'organització senyalitzarà diferents punts per escollir entre el circuit llarg i el curt fins al quilòmetre número 30.

Senyalitzacions visibles

La senyalització es farà amb cintes de plàstic de colors visibles per tal de simplificar el recorregut dels ciclistes. A més, els punts on els participants puguin retallar el recorregut es marcaran amb fletxes de colors diferents. Així doncs, el groc serà l'escollit per a la llarga, i el blau, per a la curta.

El recorregut llarg és 100% assequible, tot i que amb alguns punts tècnics. Els participants trobaran cartells indicatius que informaran de les característiques de cada tram. L'organització aconsella «valorar els trams segons el nivell i decidiu si baixar amb bici o fer quatre passes a peu i continuar.

Pel que fa al reglament, cal recordar que es tracta d'una prova no competitiva en què l'ús del casc és obligatori. Els camins pels quals passaran els ciclistes estan oberts al trànsit i estaran degudament indicats. L'organització no es farà responsable dels accidents que es puguin ocasionar i es reserva el dret de modificar els recorreguts si així ho creu convenient.

A més, Amics de la cursa prega als participants que «siguin respectuosos amb la natura i amb la resta de corredors i corredores». Finalment, els participants hauran d'acceptar que es publiqui material fotogràfic durant la prova, a més del present reglament pel fet de participar-hi.

Les inscripcions, limitades a un total de 250 participants, es poden fer a la pàgina web de la cursa ( https://dsport.cat). Cal recordar que el preu per participar-hi amb llicència és de 12 euros, de 15 sense llicència, i de 8 per als socis.