Mauro Icardi és de Rosario, com Messi. Va arribar a Espanya, en aquest cas a Gran Canària, dos anys després que Messi ho fes a Barcelona. Al futbol formatiu marcava més gols que partits jugava, com Messi. I el va fitxar el Barça.

Al futbol base blaugrana hi va estar dos anys i mig. Sent cadet, es va incorporar al juvenil B. Però en l'últim any de juvenil, va veure que l'estil de joc del Barça no s'ajustava al seu, un davanter centre pur. I va demanar marxar-ne.

En la prèvia del partit, l'argentí va admetre que «tornar a Barcelona i al Camp Nou és especial perquè és on va començar la meva carrera futbolística. Serà molt emocionant jugar contra el Barça, conscient que fan un gran futbol. Però no venim d'espectadors, venim a guanyar».

Icardi no és l'únic jugador de l'Inter amb passat blaugrana. Keita Balde, un arbucienc d'origen senegalès, no va sortir de la millor manera del club blaugrana. El Barça el va castigar per una broma pesada a un company en un torneig a Qatar i, el 2011, el va fitxar la Lazio. Mentre jugava a Roma va debutar en dues seleccions: la senegalesa i la catalana. El Mònaco va pagar 30 milions per ell, i l'Inter, 39 en dos terminis. Va debutar abans que Icardi a la Champions.