La Guàrdia Civil ha detingut l'expresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i actual vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Andreu Subies. Agents de l'institut armat està portant a terme aquest dimarts sis escorcolls per ordre de l'Audiència Nacional, entre els quals la seu de la FCF i de la Mutualitat Catalana de Futbolistes. Hi ha un segon detingut. L'operació es porta a terme en el marc d'una peça separada del cas 'Soule' de presumpta corrupció a la RFEF, per la qual es va detenir el president d'aquesta entitat, Ángel María Villar, el juliol del 2017. L'operació està en marxa i es porta a terme per delictes econòmics.

Andreu Subies va ser president de la Federació Catalana de Futbol entre els anys 2011 i 2018 i actualment és vicepresident econòmic de l'espanyola, sota la presidència de Luis Rubiales.

El juliol del 2017, la Guàrdia Civil va detenir Villar i el seu fill en el marc d'una operació coordinada per l'Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció. En aquesta operació, s'investigava la gestió de perseones vinculades a la RFEF en relació amb delictes de corrupció entre particulars, falsedat en document públic, administració deslleial, apropiació indeguda i possible aixecament de béns.

La investigació considerava que altres persones es podrien haver beneficiat, a través de diverses empreses, en perjudici de la federació. Villar i el seu fill van ingressar a presó, d'on en van sortir l'1 d'agost del 2017 després d'abonar fiances de 300.000 i 150.000 euros, respectivament.