L'Espanyol juga avui contra l'Athletic Club de Bilbao a l'RCDE Stadium (21 h), en un partit històricament assequible, ja que el conjunt català no ha encaixat cap derrota contra l'equip basc des de la temporada 1997-98. Aquest fet accentua l'optimisme local, ja que aquesta temporada l'Espanyol ha sabut fer bé els deures i ha guanyat tots els compromisos disputats a casa, amb tan sols un gol en contra. Malgrat aquest optimisme, el vestidor de l'equip català té cautela, situat en posicions europees.

A més, els blanc-i-blaus volen deixar enrere la derrota contra el Cadis (2-1) al Ramón de Carranza durant l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei. Rubi va apostar per un equip molt diferent a l'habitual que utilitza a la la Lliga Santander. En el partit contra l'Athletic presentarà una llista similar a la que ha utilitzat al principi de temporada, sense Naldo i Hernán Pérez. El central i el migcampista estan lesionats en la musculatura isquiotibial i avui no podran actuar.

L'Athletic de Bilbao, per la seva banda, arriba a l'RCDE Stadium amb l'objectiu de remuntar posicions, ja que és a un punt del descens. Els bascos vénen d'un últim partit a San Mamés davant del València en què el resultat va ser d'empat a zero gols. Malgrat això, Eduardo Berizzo en va fer una bona lectura, optant per Mikel San José i Mikel Rico en compa-nyia de Dani García al mig camp.

Caldrà veure si aquesta nova fòrmula té continuïtat i qui del quartet d'atacants, Markel Susaeta, Raúl García, Aritz Aduriz i Iñaki Williams, es quedarà d'inici a la banqueta. No hi ha dubte que Iago Herrerín serà el porter titular.