Tot l´embolic causat per Ousmane Dembélé dijous, quan no va assistir a una sessió d´entrenament per una suposada gastroenteritis no comunicada al club amb antelació, li ha costat finalment no anar convocat per al partit d´avui contra el Betis (16.15 h, BeIN LaLiga). Malgrat l´absència per lesió de Coutinho i el fet que Messi encara no hagi reaparegut de la seva lesió al braç, el francès no va entrar a la llista del tècnic basc, qui sí que continua comptant amb Malcom, el golejador de dimarts al camp de l´Inter. Valverde no va voler atacar directament Dembélé i es va limitar a dir que «faig el millor pel club».

D´aquesta manera, va explicar que «cadascú ho pot interpretar com cregui convenient. Intento fer el millor per a l´equip i per al club. De vegades, Ousmane ha entrat, ha estat titular, l´altre dia ho va ser i demà no hi serà». No va voler vincular aquesta absència amb un acte d´indisciplina per no haver anat a entrenar-se. «No tinc res a comentar d´això. Les qüestions internes són internes. Estem parlant molt dels que no hi són, però hi ha jugadors que són a la llista». Això sí, li va voler donar la mà de cara a una futura convocatòria en recordar que «el club ha fet una gran inversió i espera que s´aprofiti el seu talent». Segons ell, aquest és «difícil de trobar» i han «d´ajudar-lo a treure´l. Té un talent increïble i esperem que encara el demostri». Qui també va entrar a la llista, a part de Messi, és Samuel Umtiti, de baixa des de fa més d´un mes per un problema a un genoll. Tant l´argentí com el francès van rebre ahir l´alta mèdica.

Un partit complicat

Tots aquests afers i d´altres van deixar en segon terme el partit contra un Betis que fa vint anys que no guanya al Camp Nou però que pot ser un dels pocs equips de la lliga que discuteixi la possessió de pilota als blaugrana. Valverde també es va alegrar de la convocatòria de Jordi Alba amb Espanya i va treure transcendència a possibles problemes a l´espatlla del porter Ter Stegen. A més, va dir que Messi ja ha perdut la por a la lluita cos a cos amb els rivals i que avui podria jugar.

L´entrenador verd-i-blanc, Quique Setién, va assegurar, sobre una possible absència de Messi, que «tots sabem quin futbolista és i què dona en cada partit que juga». Va assegurar, això sí, que «intentarem guanyar la possessió, però ja veurem si podem».