La Sant Silvestre manresana, també coneguda com la cursa de final d'any del Cube, s'ha convertit en una cita ineludible a Manresa. En la seva vuitena edició, la principal novetat ha estat la introducció d'un nou traçat. I és que els organitzadors han volgut canviar l'asfalt per la terra i convertir la prova en una cursa de muntanya.

«Teníem el dubte de si el nou recorregut s'acceptaria entre els participants, i la veritat és que sí. De fet, crec que el canvi de traçat ens ha ajudat a tenir més participants», reconeixia Lluís Seracarbasa, director del Cube.

Prova de la bona acceptació que ha tingut el nou circuit és la presència de gairebé 387 atletes (357 amb xip), una xifra que no deixa de ser «destacable», deia Seracarbasa. «L'any passat era la primera edició del memorial a la Dolors Garcia i molts dels participants volien retre homenatge a la seva figura. Enguany, crec que la xifra és més real i ens dona la idea de la gran acceptació del nou traçat», comentava Seracarbasa.

Una prova amb forta càrrega emocional després que l'any passat es convertís en memorial a Dolors Garcia, qui va ser monitora del Cube i també mestra d'educació física de l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. Garcia va morir el juny del 2016 quan anava en bicicleta per la carretera dels rasos de Peguera.

Pel que fa als resultats, Arnau Montiel del CN Minorisa Triatló va trencar l'hegemonia d'Oussama Chouati, guanyador en sis de les vuit edicions. En categoria femenina, l'atleta gironellenca Judit Franch va ser la més ràpida.