Segueix-nos a les xarxes socials:

El gironellenc Oriol Dot fitxa per l'Andorra de Gerard Piqué

Després de mitja temporada sense equip, el futbolista berguedà s'embarca en l'ambiciós projecte del central blaugrana

El gironellenc Oriol Dot fitxa per l'Andorra de Gerard Piqué@OriolDot2

El gironellenc Oriol Dot és nou jugador del FC Andorra. El futbolista, que es trobava sense equip després de la seva aventura al Cerceda gallec de Segona Divisió B la temporada 2017-2018, és un reforç de luxe per a l’equip propietat de Gerard Piqué. El berguedà ha explicat a Regió7 que se sent «molt feliç» després de firmar per l'Andorra i que està convençut de formar part d'un projecte de futur «potent i molt il·lusionant».

«En un primer moment no veia clar jugar a Primera Catalana, ja que la meva intenció era trobar un equip de Segona B al mercat d'hivern. Quan es van posar en contacte amb mi i em van explicar els objectius de Kosmos i Piqué amb l'Andorra vaig dubtar poc. Ésun projecte potent, il·lusionant, amb gent molt ambiciosa i professional al darrere. Tot i que serà difícil, l'objectiu del club és aconseguir l'ascens aquest mateix any», explica Dot.

Després de formar-se al futbol base de l’Espanyol, la Fundació Ferran Martorell i al Sant Andreu, Oriol Dot, de 30 anys, s’ha mogut durant bona part de la seva carrera futbolística en equips de Segona B i Tercera. Ha passat pel Rubí, el Terrassa, l’Europa, el Prat i el Cerceda gallec de Segona B la temporada 2017-2018: «L'experiència a Galícia va estar molt bé a l'inici. Tant a nivell esportiu com personal. Al cap de pocs mesos es van començar a torçar les coses. Es va trencar l'afiliació entre Lugo i Cercerda i els que vam sortir perjudicats vam ser els jugadors i treballadors, que vam estar sense cobrar diversos mesos. Per culpa dels impagaments el Cercerda va desaparèixer i els jugadors vam quedar lliures al finalitzar la temporada».

Lluny de renunciar a les categories més altes del futbol estatal després d'aquest mal tràngol, Dot va tornar a casa i va seguir treballant en un club berguedà per no perdre la forma: «Buscava un equip de Segona B al mercat d'estiu però no va sortir res i vaig decidir esperar-me al mercat d'hivern. Des del 31 d'agost fins ara han estat mesos personalment molt durs. He de donar les gràcies al Puig-reig, que m'ha permès entrenar amb ells per no perdre la forma fins a trobar un nou equip».

El nou club de Dot, el FC Andorra, que milita a Primera Catalana, ha estat comprat recentment per Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué, i té l’objectiu immediat de l’ascens a Tercera Divisió. Per aquest motiu, Piqué està reformant l’equip de manera radical. El conjunt andorrà es troba a la mateixa divisió que el Manresa.

A la banqueta de l'Andorra hi ha arribat l'entrenador sallentí Gabri Garcia, al costat de l’exporter del Barça Albert Jorquera. Al camp, els fitxatges de renom són nombrosos. A més d'Oriol Dot, també han arribat al FC Andorra Ernest Forgas, Claudi Bobé, Joan Cervós, Ferran Tacón, Rubén Bover, Fede Bessone i el fill de Tito Vilanova, Adrià.

Prem per veure més contingut per a tu