El manresà Gerard Farrés, que va cedir aquest dijous temps en la quarta etapa del Dakar a causa de la pols que es va trobar en gran part del recorregut, va assegurar que se sent fresc per contraatacar aquest divendres als seus rivals en la categoria de UTV (vehicles utilitaris tot terreny ).

Després de convertir-aquest dimecres en el primer espanyol en guanyar una etapa del Dakar sobre un UTV, Farrés continua en la segona posició de la classificació general de la categoria encara que una mica més allunyat que el dia abans de la primera plaça, que ocupa el rus Sergei Kariakin, a una distància d'11 minuts.

"Estem realment contents perquè avui era una etapa en què es podia perdre molt i guanyar molt poc i l'hem tirat endavant sense problemes i deixant la mecànica fresca per demà", ha explicat.

"És cert que hem cedit temps amb Kariakin, però ha estat una etapa molt complexa de gestionar. La primera part del dia l'hem clavat quan anàvem obrint pista", ha afegit.

El maneresà va comentar que en la segona part del recorregut s'han trobat "a la meitat del tràfic de cotxes molt més ràpids, com Sébastien Loeb, i camions".

"Cada vegada que ens avançaven ens hem vist obligats a parar per la quantitat de 'fesh-fesh' (sorra molt fina) que aixecaven", ha lamentat Farrés, qui abans va córrer onze vegades el Dakar en moto, amb un tercer lloc en 2017 com el seu millor resultat.

El copilot d'Farrés, Dani Oliveras, ha comentat que ha estat molt difícil mantenir el ritme amb el 'fesh-fesh'.

"Cada vegada que passava un cotxe o un camió se'ns feia de nit dins de l'habitacle", va explicar.

"També, encara que hem anat amb molt de compte, hem tingut una punxada a la segona part del dia que ens ha fet perdre alguns minuts", ha conclòs Oliveras.