La pista on el proper cap de setmana es disputaran els dos partits que formen l'All Star de la Copa Catalunya femenina i masculina, el Nou Congost, va acollir, ahir, l'acte de presentació d'aquest esdeveniment, amb la presència d'una quarantena de persones, entre autoritats i representants de tots els estaments que formen la família del bàsquet català.

Ferran Aril, vicepresident quart i president del Comitè Esportiu de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), va remarcar a l'inici de l'acte que «després de l'èxit de les dues primeres edicions de l'All Star, a Cornellà i Sabadell, dur aquest esdeveniment a Manresa, és a dir, fora de l'àmbit metropolità de Barcelona, té per a la federació una rellevància especial».

Laura Ramos, responsable de Relacions Públiques de l'ens federatiu, va detallar les principals novetats d'aquesta tercera edició d'un aplec basquetbolístic que Toni Reig, director del Consell General de l'Esport de la Generalitat, va considerar «consolidat». L'arbitratge dels partits a càrrec de tres jutges; disputar el matx femení en un dia diferent del que es juga el masculí «per donar-li personalitat pròpia»; la implantació de l'acta digital i els actes paral·lels organitzats per la Delegació de les Comarques Centrals de la FCBQ, són les innovacions que s'aplicaran, enguany, a l'All Star.

El protagonisme va recaure tot seguit en els esportistes. Toni Espinosa, jugador del CEB Girona; Xavier Riera, tècnic del CB Granollers; Hasain Brunnell, el jugador del CB Artés que prendrà part al concurs d'esmaixades; la jugadora del CB Igualada Carlota Carner; i l'entrenador del Bàsket Almeda femení, Eloy Acedo, van detallar les seves sensacions abans de l'All Star, conjuntament amb l'àrbitre Xènia Esteve, l'auxiliar de taula Jordi Casafont i Jordi Singla, membre del jurat del concurs d'esmaixades.

Joan Fa anuncia la seva retirada

El regidor d'Esports, Jordi Serracanta, i Francesc Pena, conseller delegat de la Xarxa de Comunicació Local, van obrir les intervencions de les autoritats. Joan Fa va iniciar el seu parlament informant de la seva retirada definitiva el proper 30 de juny «per raons de salut» i va anunciar que Ferran Aril serà el seu successor com a president de la federació. Finalment, Valentí Junyent va recordar que «enguany es compleixen 20 anys de la celebració a Manresa de l'All Star de la lliga ACB» i va «convidar tothom a ser a Manresa el proper cap de setmana».