La cursa del Sant Jordi, juntament amb la que es farà a Andorra la Vella el proper 27 d'abril, serà la que es disputarà més a prop dels aficionats de casa nostra en aquest mundial d'X-Trial. Per aquest motiu, i perquè la instal·lació barcelonina té més capacitat que la del Principat, es tracta de la millor oportunitat per veure les evolucions de tots els pilots, amb el pierenc Toni Bou al capdavant, en molts pocs metres quadrats i a molt poca distància. De fet, com ha passat en les darreres edicions, els organitzadors es guarden una de les zones per fer-la enmig dels assistents.

L'espectacle arrencarà a les cinc de la tarda i constarà d'una primera volta en què nou pilots prendran la sortida. Es tracta dels catalans Toni Bou, Adam Raga, Jeroni Fajardo i Miquel Gelabert, del basc Jaime Busto, del gallec Jorge Casales, del francès Benoît Bincaz, de l'italià Luca Petrella i del japonès Takahisa Fujinami, company de Bou a l'equip Honda.

Tres d'aquests competidors seran eliminats i els sis restants passaran a una segona ronda en què se separan en dos grups. El millor de cada grup disputarà la final i el segon, la lluita pel tercer i quart lloc, la qual cosa fa que l'emoció es mantingui fins al final.

Per tal d'obtenir entrades per a l'esdeveniment, cal entrar al lloc web www.rpmticket.com. Ahir encara quedaven bitllets per 17 euros, en una zona més alta del Sant Jordi, i per 22 euros, en una de numerada a mitjana alçada. Ja no n'hi havia per als llocs més propers a la pista. S'espera que, com sol ser habitual, les 15.000 places del pavelló s'omplin per poder seguir la cursa més multitudinària de l'any, una bona oportunitat per gaudir del millor trial.