El partit més seguit de l'any de qualsevol esport als Estats Units arriba a aquesta mitjanit, hora catalana, a Atlanta. El Mercedes-Benz Stadium podrà viure un moment històric si els New England Patriots s'enduen la seva sisena Superbowl, la final de la millor lliga de futbol americà del planeta, que empatarien com a màxims guanyadors amb els Pittsburgh Steelers i la coronarien la parella formada per l'entrenador Bill Belichick, de 66 anys, i el director de joc, el quarterback Tom Brady, de 41. Tots dos formen la parella més repectada, i també odiada, de la història i van iniciar la seva història d'èxit el 2002 contra el mateix rival d'avui, els Rams, que aleshores eren de Saint Louis i ara s'han traslladat a Los Angeles.

Aleshores, els Rams eren els favorits i els Patriots van arribar al partit decisiu després que un jove Brady, de 24 anys, hagués rellevat a mitja temporada el director de joc titular, Drew Bledsoe, que s'havia lesionat. No eren els favorits però van guanyar el partit per 20-17 a Nova Orleans, amb un xut a pals d'Adam Vinatieri a falta de set segons per al final. Des de llavors els Patriots han jugat set Superbowls més, amb quatre triomfs -contra els Panthers, els Eagles, els Seahawks i els Falcons- i tres derrotes -dues davant dels Giants i una contra els Eagles, la temporada passada. Ara, els Rams es tornen a creuar en el camí i el conjunt de Massachussetts vol recuperar el tron.

Davant, Los Angeles Rams, dirigits pel jove quarterback de 24 anys Jared Goff, un equip molt ofensiu però menys experimentat que surt com a víctima però que té capacitat per donar la sorpresa. La franquícia va canviar de ciutat i és a l'espera que es construeixi un nou estadi a California per rellevar el vetust Coliseum, seu dels Jocs Olímpics del 1984. Com en aquell ja llunyà 2002, es volen interferir entre Brady i la glòria, i no serà fàcil.

Com sol succeir cada any, la Superbowl és més que un partit. Els prinicipals anunciants hi estrenen les seves falques i també tindrà lloc el xou del descans. Enguany hi ha hagut polèmica per la renúncia d'artistes a prendre-hi part a causa deñ boicot de la NFL al jugador Colin Kaepernick, que es va negar a cantar l'himne en protesta de les polítiques de Trump i del racisme encobert en algunes intervencions. Finalment tocaran els californians Maroon 5.