El Manchester City, entrenat per Pep Guardiola, aconseguirà de nou el lideratge de la Premier League, de manera provisional, si guanya avui al vespre (20.45 hores) l'Everton, a la ciutat del líder actual del campionat, el Liverpool. El conjunt de Jürgen Klopp va ensopegar dilluns a Londres en un enfrontament contra el West Ham United (1-1) que podria permetre als citizens dormir líders.

Els dos equips quedarien empatats a punts a la classificació si el City aconsegueix guanyar a Goodison Park, estadi de l'Everton. El goal-average particular és favorable al conjunt del tècnic santpedorenc (0-0 i 2-1) i per tant el Liverpool deixaria de ser líder provisionalment, ja que el Manchester City aniria primer amb un partit més disputat que ells.

Cal recordar que el partit entre l'equip entrenat per Guardiola i l'Everton correspon a la jornada 27, quan aquest cap setmana es disputarà la número 26, però s'ha avançat a avui perquè el Manchester City juga la final de la Copa de la Lliga contra el Chelsea el mateix cap de setmana que es disputa la jornada en qüestió.

El partit de la primera volta entre tots dos clubs a l'Etihad Stadium va resultar favorable als de Guardiola (3-1) en un gran partit de Gabriel Jesús, que va marcar dos gols. El Manchester City recupera per a aquest partit el lateral francès Benjamin Mendy, que ja s'ha tornat a entrenar amb l'equip després de la seva darrera lesió al genoll. L'Everton no podrà disposar de l'exblaugrana Yerry Mina.