Després d'haver guanyat la dar-rera edició, el pilot surienc Josep Garcia no va poder revalidar la victòria en el desè aniversari de la Bassella Race 2019, una primera cita del caledari que suposa l'inici de l'activitat esportiva per als pilots d'enduro.

U n imprevist a la sortida i una posterior caiguda en els primers compassos de la cursa, van relegar el corredor de Súria a posicions endarrerides i el van obligar a remuntar. Tot i les adversitats i l'exigència del terreny, el de KTM va escalar ràpidament posicions fins a situar-se tercer abans de finalitzar la primera de les dues voltes al recorregut de més de seixanta quilòmetres.

No obstant això, una caiguda en creuar un riu, quan intentava recuperar temps, va posar fi a les seves aspiracions d'obtenir novament el triomf. Xop i amb símptomes d'hipotèrmia, Garcia va fer un últim esforç per mantenir la tercera posició i acabar pujant al podi de la més multitudinària prova d'enduro del sud d'Europa, una competició que aquest any ha congregat més de 1.200 pilots a la sortida.

El pilot de KTM ja fixa la seva mirada en el Campionat d'Espa-nya d'Enduro, que tindrà la primera prova els propers 2 i 3 de març a Guadalajara.