El Reial Madrid va guanyar l'Atlètic de Madrid dos anys i cinc derbis després per ficar-se de ple en la lluita per la lliga, gràcies als gols de Casemiro, Sergio Ramos i Gareth Bale, en un duel marcat per la polèmica del VAR, que va anular un gol als locals (que també van reclamar una pena màxima) i va assenyalar un dubtós penal a favor del veí (la infracció va començar fora de l'àrea). Així, el col·legiat català Estrada Fernández no va tenir la seva millor tarda.

Malgrat el bon començament dels matalassers, el primer gol del partit va portar la signatura de Casemiro en la primera arribada visitant. Fins a quatre defenses de l'Atlètic es van preocupar de marcar Ramos. La pilota va caure a Casemiro i aquest no va dubtar. Una mitja xilena, lliure de marca, va tirar per terra l'esforç inicial de l'Atlètic. Només deu minuts després va arribar el premi per als de Simeone. Una pèrdua en camp contrari va arribar als peus de Correa. L'argentí va fer una passada fantàstica perquè Griezmann es quedés sol davant de Courtois, que no va perdonar. El gol va tenir intriga. El VAR va aturar la jugada després que el línia aixequés la bandera. No obstant això, la tecnologia va donar per bo l'empat. Però, un cop més, el Madrid va tornar a colpejar quan menys s'esperava. Vinícius, que va tornar boig Arias a la primera part, va trobar el forat per enfilar l'àrea i va acabar sent arrosegat per Giménez. La falta, encara que el jugador blanc va acabar caient dins de l'àrea, va ser fora. Sergio Ramos va marcar el seu vuitè penal de la temporada.

La segona part va començar igual que la primera. Amb l'Atlètic bolcat al camp rival i generant les millors ocasions. Una va ser de Morata, que va marcar amb una preciosa vaselina. Després de celebrar-ho amb molt ímpetu, l'àrbitre el va anular per un lleuger fora de joc. Els de Solari, per la seva banda, van aguantar sense estridències. Mai van buscar el tercer, fins que una errada dels matalassers els va donar llicència per matar el derbi, enganxar-se a la lliga i segellar un nou triomf de força abans d'afrontar el tram decisiu de la temporada. Bale, a falta d'un quart d'hora per al final, va aconseguir el tercer amb un xut amb l'esquerra.

El gal·lès va posar el colofó a un partit que es va decidir al contra-atac. La passada de Modric va ser exquisida, la història estava escrita. La victòria va viatjar a Chamartín. El Reial Madrid ja és segon i té el Barça a cinc punts, a falta que els culers visitin avui San Mamés.