Poder gaudir d'uns campionats de Catalunya universitaris de natació en una piscina com la de Manresa, de mida olímpica, no es pot fer cada dia, i d'aquesta instal·lació en gaudiran els 123 esportistes, el 59% homes i el 41% dones, que prendran part demà al matí i al migdia en el certamen que organitzarà el CN Minorisa. Les 25 proves, de distàncies fins als 400 metres, s'hauran d'emmotllar a un exigent calendari de competició que començarà a dos quarts de deu del matí i que finalitzarà a les tres de la tarda.

La presentació, que es va fer ahir a les mateixes Piscines Municipals, va ser a càrrec del cap d'àrea d'Esports de la Universitat Ramon Llull, organitzadora de l'esdeveniment, Àlex Martín, que va explicar que «la competició ens permetrà poder observar el nivell dels estudiants que poden optar a participar en els Campionats d'Espanya» també universitaris, que es faran durant la primavera a Castelló».

Van acompanyar Sánchez el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, i el president del CN Minorisa, Lluís Lázaro. El primer va fer èmfasi en la frase habitual durant la seva gestió a la regidoria, que «Manresa és esport i es demostra amb esdeveniments com aquests». I també va destacar la necessitat de fer a instal·lacions de primer nivell, com ara la piscina olímpica, el màxim d'esdeveniments possibles «com ja demostrem cada any amb el trofeu Serra Santamans». En la mateixa línia es va expressar Lázaro, que va mostrar la predisposició del club per «organitzar competicions en les diferents modalitats en què el club té equip», com ara, a part de la natació, també hi ha el waterpolo, la natació artística i el triatló.

A l'acte, també hi van ser el director de competició, Iván Sánchez, el manresà Ivo Clotet, representant de la Universitat Politècnica de Catalunya, i el director tècnic del Club Natació Minorisa, Mariano Herranz.

Després de presentar la competició de demà, també va sorgir la idea que Manresa pugui aspirar a ser Vila Universitària en el futur, tal com és enguany l'Hospitalet, que serà la seu de les finals dels esports d'equip.