El Reial Madrid de bàsquet no podria participar a l'Eurolliga si decidís finalment abandonar l'ACB. L'article 5.3 dels estatuts de la competició europea estableix que per poder participar en la competició cal jugar la lliga nacional de l'equip, que en aquest cas és la Lliga Endesa. L'única excepció possible per ser acceptat a l'Eurolliga sense estar al campionat nacional és que la pròpia lliga expulsi de la competició un equip en contra de la seva voluntat, que és precisament el cas contrari del dels blancs.

Els dies posteriors al polèmic final de partit de la Copa del Rei contra el Barça Lassa, quan van xiular un tap il·legal a Anthony Randolph que donava el títol als blaugrana tot i haver mirat l' instant replay, que certificava que el jugador del Madrid havia evitat la cistella que acabaria suposant la derrota dels blancs .

Després de la polèmica, s'ha amenaçat per part de l'entitat blanca d'abandonar la lliga ACB si no era admessa l'errada arbitral que hauria donat el títol al Reial Madrid. Un cop va reconèixer dilluns l'Associació d'Àrbitres de Bàsquet (AEBA) que hi havia hagut «diverses errades arbitrals», el Reial Madrid va emetre un comunicat oficial indicant que els aclariments semblaven al club «lamentables». Els blancs esperen una explicació més clara sobre la decisió presa pels àrbitres i a més reclamen una sanció exemplar als tres responsables de l'errada, Juan Carlos García González, Miguel Ángel Pérez Pérez i Benjamín Jiménez Trujillo.

Tot i les possibilitats legals de quedar fora de les dues competicions, la directiva de l'entitat blanca busca la forma jurídica de poder sortir de l'ACB i seguir competint a Eurolliga, ja que l'organisme europeu és flexible a l'hora d'interpretar la normativa i el Reial Madrid podria aconseguir el seu objectiu si l'Eurolliga votés en una assemblea la seva continuïtat al campionat continental.

La Sexta va mostrar ahir imatges inèdites de la conversa entre els àrbitres mentre miraven l' instant replay, on l'àrbitre principal, Juan Carlos García González, demanava als seus assistents si veien bé la jugada. Un d'ells, Miguel Ángel Pérez Pérez, va comunicar que ell veia clarament a la jugada que el tap era il·legal. Poc després, García González donava suport a l'opinió del seu assistent i acabava sumant els dos punts per al Barça. A més a més, les imatges mostraven que els àrbitres només havien revisat dues de les onze repeticions de les quals disposaven.