El sorteig de vuitens de final de l'Europa League celebrat ahir va repartir diferents nivells de dificultat als equips espanyols. El Sevilla s'enfrontarà amb l'Slavia de Praga txec, probablement el rival més assequible de tots els classificats per a aquesta ronda. El València haurà de jugar contra el Krasnodar rus, una eliminatòria a priori assequible per als valencians però amb una sempre difícil visita a Rússia. D'altra banda, el Vila-real és l'equip espanyol que surt més mal parat del sorteig, ja que s'haurà d'enfrontar a un altre equip rus però de més nivell, el Zenit de Sant Petersburg. L'avantatge del conjunt entrenat per Javi Calleja és que jugarà el partit de tornada a casa, a diferència de València i Sevilla, que acabaran les seves eliminatòries particulars a Rússia i República Txeca.

L'Europa League és la competició preferida del conjunt entrenat per Pablo Machín, que és l'equip amb més títols de la història (5). El Sevilla no perd una eliminatòria de l'Europa League des de l'any 2012, quan el Hannover alemany el va guanyar en el play-off per accedir a la fase de grups del campionat europeu.

El València no participava en la competició des de l'any 2016, en el qual va quedar eliminat en la ronda de vuitens contra l'Athletic Club de Bilbao. El club entrenat per Marcelino García Toral va guanyar aquesta competició la temporada 2003-04.

No ha estat mai una competició en la qual el Vila-real hagiu obtingut grans resultats. Els dos darrers anys, els de Calleja van quedar eliminats abans de vuitens pel mateix rival, l'Olympique de Lió, de manera consecutiva. Aquesta temporada ja ha aconseguit arribar més lluny i intentarà superar el resultat del 2016 (semifinals).

Chelsea-Dinamo de Kíev, Eintracht de Frankfurt-Inter, Dinamo de Zagreb-Benfica, Nàpols-Salzburg i Rennes-Arsenal són les eliminatòries restants dels vuitens.