El pilot de Cervera, Marc Márquez és ara mateix el rei de la categoria reina del mundial de moticiclisme. Després de guanyar cinc títols mundials, tres de forma consecutiva, el pilot d'Honda vol revalidar un cop més el campionat amb l'objectiu de superar a Rossi i convertir-se en el pilot amb més mundials de MotoGP. Un cop recuperat de la seva lesió a l'espatlla, Marc Márquez sembla que tornarà a ser el favorit per emportar-se un nou títol.

Un cas semblant és el que ha patit Lorenzo. Després del seu fitxatge per Repsol Honda, el mallorquí que també torna d'una lesió a la seva mà esquerra, sempre ha estat entre els millors durant la pretemporada. L'equip d'Honda parteix com la més potent amb diferència, seguida per Yamaha i Ducati.

Les Yamaha pilotades per Maverick Viñales i el veterà Valentino Rossi no acaben de donar amb la tecla des del punt de vista dels seus pilots, i és que cap dels dos sembla estar content amb la moto. Tot i això, els resultats dels últims entrenaments apunten a que no li posarà les coses gens fàcils a Honda ja que tres dels sis pilots que van fer millor temps portaven motos Yamaha.

Per la seva banda, Ducati s'ho està prenent tot amb més calma, però segur que els italians Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci estaran a la zona alta de la classificació.

Dues de les sorpreses que ens ha deixat la han sigut Fabio Quartararo i Jack Miller que han donat un molt bon rendiment en les últimes setmanes. Altres pilots com Álex Rins, Pol Espargaró o Tito Rabat també lluitaran per competir als pilots més grans, fet que serà més difícil per Aleix Espargaró ja que la seva moto sembla que no ha avançat tant com les seves competidores.