El CG Puigcerdà no va poder completar finalment la gesta de guanyar la lliga i va caure en el cinquè partit a casa del favorit i campió ja de les tres edicions seguides de la competició, Txuri Urdin de Sant Sebastià (3-2).

L'enfrontament no va ser el més vistós de la temporada. Els dos equips sabien el que s'hi jugaven: quedar campions de lliga ja que la sèrie estava igualada a dues victòries. Això sí, un duel intens i digne d'una eliminatòria molt igualada que es va resoldre en el darrer sospir amb un tercer gol determinant dels locals.

El partit va començar amb els dos equips temptejant el terreny, mesurant forces i sense arriscar gaire. El primer període va acabar amb 0 a 0 i amb poques ocasions en les dues porteries. En tot cas, els respectius porters van resoldre bé el perill que els jugadors de pista van generar.

El segon període començava com el primer, però a poc a poc els dos conjunts s'anaven acostant més a les respectives porteries. Després d'algunes alternatives en el joc i quan pressionava més el CG Puigcerdà, el Txuri Urdin en un minut va fer dos gols, obra de Patrick Fuentes, primer, i Juan Muñoz, després. Amb el 2 a 0, els bascos van continuar donant la iniciativa a un CG Puigcerdà que no trobava la manera de batre el porter Alcaine, un dels millors sobre el gel en aquest partit decisiu.

La tercera part va començar amb un gol obra de Pablo Muñoz que generava dubtes a l'equip local i feia entrar en el partit els de Barnola. No va ser fins al darrer tram, quan faltaven 5 minuts per al final, quan un tir a mitja altura d'Oriol Boronat va entrar a la porteria del Txuri (2-2). En aquest moment, lluny d'arrugar-se, els campions van assetjar la porteria rival, i després d'un rebuig llarg de Tsaredgorodtsev que no va sortir per poc, Jano Hernández va fer un tir des de la blava que no semblava gaire potent però que va acabar dins la porteria ceretana. Molt trànsit davant del porter i la frustració de veure com amb ben poc, el Txuri s'emportava el tercer títol de lliga consecutiu, aquest cop davant de la seva afició. El CG Puigcerdà no va tenir temps de reacció, i tot i treure el porter i atacar la porteria rival amb un home més, no va encertar a empatar el partit i la copa es va quedar a la capital de Guipúscoa.

Una bona delegació d'aficionats ceretans es va desplaçar a Sant Sebastià per fer costat a l'equip; tot i la decepció de no guanyar el campionat, van esperar jugadors i tècnics en acabar per donar-los suport incondicional. Aquesta formació haurà de descansar i recuperar-se de la batalla, que ha estat llarga i dura. Però la temporada encara no ha acabat. Els propers 30 i 31 de març es disputarà a Jaca la final a 4 de la Copa del Rei, que posarà fi a l'activitat dels nois de Barnola i Hilario