Amb la participació de cinquanta corredors més que en l'edició inaugural. Amb l'exitosa estrena de dues categories competitives. I amb la novetat d'una àrea d'inflables i un taller de pintura per delectar els nens i nenes que formen part dels projectes de l'Obra Social de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu al Bages.

La bona acceptació d'aquest reguitzell de nous al·licients va caracteritzar la reeixida segona edició de la Cursa Vertical Montserrat, la peculiar prova que consisteix en pujar corrent els 2.184 esglaons de les escales de servei dels dos funiculars del massís montserratí, des de l'estació inferior de la Santa Cova fins a l'estació superior de Sant Joan. Un recorregut d'1 km amb un desnivell de 388 m i un pendent màxim del 56,5% en el tram paral·lel al primer funicular i del 65,2% en el concordant amb el seu homònim.

L'atleta txeca Lenka Svabikova va ser la primera a entomar el repte, puntualment, a les 8.45 hores. Els 104 corredors inscrits a la categoria open van ser els primers en competir, seguits de la quinzena que van optar per l'elit.

Alba Xandri repeteix el triomf

La berguedana Alba Xandri (Maxacuca), guanyadora de la primera edició, es va tornar a imposar en la categoria elit femenina. Xandri va signar un registre de 14' i 17'' i, per tant, va millorar en 33'' la seva marca anterior, mentre que la segona classificada, Núria Codina (Pedalada.Cat) va requerir 18' i 34'' per fer l'ascensió.

Enric Santamaria (CM Monistrolenc) va inscriure el seu nom en el palmarès masculí per primera vegada. Santamaria va aturar el cronòmetre en 12' i 12''. Rere seu es va classificar Jordi Vallès (Pontsicà), amb un temps de 12' i 33'', tres segons menys que el tercer, Àngel López (CM d'Altea). Pel que fa a la categoria open, van vèncer David Soler (CMR Olesa), amb un registre de 12' i 20'', i Rosa M. Nieto (Maxacuca), amb un temps de 15' i 42''.

En la categoria inclusiva, reservada a persones invidents o amb discapacitats visuals greus, hi van prendre part tres corredors, que van formar equip amb un bomber. Marc Gil (Play and Train) i Ana Maria Selvi, del mateix equip, van guanyar amb unes marques ressenyables (19' i 40'' i 24' i 24'').

L'últim corredor en encarar el vertiginós pendent va ser el vencedor masculí de la primera edició en la categoria elit, el berguedà Joan Freixa. El bomber del parc de Cardona va optar per afrontar el repte abillat amb el seu equip d'intervenció al complet, és a dir, amb 22 kg de més, com 27 companys de professió. Freixa es va imposar en la categoria adreçada als bombers amb un temps de 17' i 49''. Albert Cantenys, dels Bombers de Barcelona, va ser segon (18' i 15'') i Carlos Tejeda (Bomberos de Madrid), tercer (19' i 06'').