L'actual campió de la Volta a Catalunya, Alejandro Valverde, s'apropa al lideratge que manté el belga Thomas de Gendt després de la segona etapa disputada ahir. El ciclista del Movistar actualment és segon en la general, i és el màxim perseguidor del líder (a 2:48). Aquesta segona etapa, que va començar a Mataró i va acabar a Sant Feliu de Guíxols, va servir a Valverde per arribar a la meta amb el millor temps, tot i que no va poder guanyar l'esprint a l'australià Michael Matthews (Sunweb). El ciclista murcià va rebre una bonificació de nou segons entre el final de l'etapa i l'esprint intermedi que li serveixen per obtenir una àmplia renda de deu segons respecte a la resta de favorits a endur-se la Volta a Catalunya.

Chris Froome, un dels principals candidats a guanyar la Volta a Catalunya, va quedar sense opcions després de caure a uns quaranta quilòmetres de la meta. El ciclista britànic actualment és a disset minuts del líder de la classificació general, un temps gairebé impossible de remuntar. Després de les dues etapes mediterrànies, la Volta a Catalunya arriba avui a la primera de les dues etapes de muntanya als Pirineus amb final a Vallter 2000 (Ripollès), un port de categoria especial en què els favorits posaran a prova els dos minuts i 47 segons d'avantatge de Thomas de Gendt en la general. Si el ciclista belga resisteix avui com a líder en la classificació, el gran grup tindrà una altra oportunitat, probablement l'última, demà amb l'etapa que finalitzarà a la Molina. Els Pirineus seran els jutges de la 99a edició de la Volta a Catalunya.