El Liverpool va recuperar in extremis el lideratge de la lliga anglesa, gràcies a un rebot afortunat que va propiciar un autogol del Tottenham en el darrer minut. L'acció desgraciada del defensa belga Toby Alderweireld permet als reds tenir dos punts d'avantatge sobre el Manchester City, malgrat que el conjunt de Guardiola ha disputat un partit menys, a falta de sis partits per al final de la lliga.

L'acció decisiva va ser força còmica. Després d'un córner, hi va haver una centrada molt passada des de l'esquerra rematada de cap per l'egipci Mohamed Salah cap a l'àrea petita. Allà es van obstaculitzar el defensor i el porter Hugo Lloris, i la pilota, de rebot, va acabar al fons de la porteria davant de la desesperació dels jugadors dels Spurs, que empaten en el tercer lloc amb el Manchester United i amb només un punt d'avantatge sobre l'Arsenal i el Chelsea.

Abans, el partit havia estat disputat, tal com s'esperava, i ple d'alternatives. El Liverpool s'havia avançat en el marcador poc després del quart d'hora de joc, quan Roberto Firmino va rematar de cap una bona centrada del lateral escocès Andrew Robertson. L'equip de Klopp va intentar sentenciar en algun contraatac i va deixar la iniciativa al Tottenham de Pochettino, que va empatar al minut 70 amb un gol de Lucas Moura a passada del danès Eriksen. Quan semblava que dos punts més volarien d'Anfield, Alderweireld va alegrar la tarda als aficionats.

El Chelsea s'aixeca

En l'altre partit d'ahir, el Chelsea va situar-se a un sol punt de la quarta posició, que dona accés a la Lliga de Campions, en derrotar un Cardiff que lluita per no baixar a la segona categoria. El valencià Víctor Camarasa va avançar els gal·lesos, però Azplicueta, en clara posició de fora de joc, i Loftus-Cheek van fer vèncer el conjunt de Maurizio Sarri.