El combinat estatal, representat pel pilot pierenc Toni Bou (Montesa) i el jove basc Jaume Busto (GasGas), va revalidar anit el títol a l'X-Trial de les Nacions, aquesta vegada celebrat a la població francesa de la Vendée.

Bou i Busto es van imposar amb autoritat i van aconseguir el tretzè títol, en superar l'amfitriona França a la final. Els amfitrions van competir amb els pilots Benoit Bincaz (Beta) i Alexandre Ferrer (Sherco) per 12 a 34. Es dona el cas que Bou i Busto van penalizar els 12 punts a la final.

Toni Bou, tretze vegades campió del món en pista coberta, i Jaime Busto ja van mostrar el seu domini en la primera ronda sense cap penalització i per davant de França (2), Itàlia (5) -amb Matteo Grattarola (Montesa) i Luca Petrella (Beta)-, la Gran Bretanya (6) -amb Jack Price (GasGas) i Toby Martyni (Beta)- i Noruega (14) -amb Håkon Pedersen (GasGas) i Sondre Haga (TRRS).

Bou i Busto també van ser els millors, novament sense penalitzacions, en la segona ronda al Vendéspace, mentre que per dar-rere van acabar França (12), la Gran Bretanya (13), Itàlia (16) i Noruega (41).

En la classificació final, Espa-nya va acabar primera, seguida de França, la Gran Bretanya, Itàlia i Noruega per aquets ordre.