El Barça de Svetislav Pesic va dilapidar ahir en una segona part indigna una gran part del crèdit que s'havia anat guanyant durant tota la temporada. Si els primers vint minuts ja van ser prou nefastos, en els segons l'equip blaugrana va abaixar els braços quan va veure que l'Anadolu Efes no errava res i va acabar caient per 34 punts de diferència i deixant de competir. A més de perdre el factor pista, la sensació que deixa és tan dolenta que podria, fins i tot, quedar eliminat demà mateix en el segon dels partits que disputarà al Palau Blaugrana.

L'equip català havia pogut aturar Larkin en el segon partit a Istanbul, però ahir el base nord-americà, tal com havia succeït en el partit de lliga regular, va tornar a sorgir i va firmar una targeta gairebé impecable, amb 30 punts i una sola errada en els catorze tirs que va intentar, un triple. Va acabar amb 6 de 7 en llançaments de tres i va destrossar els locals.

El Barça va anar sempre al dar-rere, des del primer quart, tot i que va tenir dos moments en què semblava que s'atansava, a mitjan segon període i a l'inici del tercer, amb un parell de triples seguits de Hanga i Kuric que van posar el 45-52. Però a partir d'aquest moment, el desastre més absolut. Un increïble parcial de 2-19 va tallar de soca-rel qualsevol reacció i els 27 punts de diferència amb deu minuts per jugar van ser un càstig molt dur per als blaugrana.

Tot i el cop tan dur, la realitat és que el resultat només és de 2-1 en contra i que dues victòries porten a la final a quatre, tot i que ara mateix semblen una utopia.