Històric resultat de l'esquaix estatal a Birmingham. L'equip espanyol, amb tres catalans, entre els quals l'anoienc Bernat Jaume, i dos gallecs, va fer la seva millor actuació i va aconseguir el subcampionat d'Europa.

Espanya, que juga a Primera Divisió, ja va donar mostres del seu potencial en la fase de qualificació en guanyar la perillosa Gal·les per 3-1 i la selecció suïssa per 4-0. Però el gran cop d'efecte va arribar quan va eliminar els actuals campions, França, en les semifinals, després d'una dramàtica eliminatòria guanyada per punts i amb un Bernat Jaume decisiu sumant tres sets crucials davant Benjamin Aubert.

A la gran final, davant els anglesos, Espanya, lluny de rendir-se, va jugar una final espectacular malgrat el cansament acumulat. Bernat Jaume, tot i perdre un igualadíssim partit per 3-2, va fer un partit inoblidable jugant de tu a tu davant Daryl Selby, «top-20» del rànquing mundial. Al final, l'anglès va tibar de la seva experiència per posar els britànics al davant en el marcador final de 3-1, en una gran actuació d'un equip històric ple d'ambició i caràcter de tots els seus components.