Els mitjans de comunicació van titular ahir la remuntada del Liverpool al Barça criticant amb contundència l'equip blaugrana i lloant la gesta dels reds. La portada més dura va ser la del diari Sport, que va titular amb un fons negre i lletres majúscules grogues «el ridícul més gran de la història », i assegurava que el Barça havia escrit la pàgina «més negra» i que, igual que a Roma, Valverde no havia sabut aprofitar l'avantatge.

El diari Marca va seguir la línia de l'Sport en titllar de «fracàs històric» l'eliminació dels blaugrana, amb una imatge de Messi amb la majestuosa afició del Liverpool darrere. Sota el titular afegia un parèntesi en què deia els reds i els seus fanàtics van estar «de 10». A més, va afegir tots els motius pels quals consideren que l'eliminació del Barça és un fracàs, des de la gran avantatge de l'anada fins a les lesions del Liverpool, passant per la lliçó a Roma la temporada passada.

També va ser en portada l'eliminació en diaris generalistes, com El Periódico, que il·lustrava un Ter Stegen decebut amb el titular «xafogor a Anfield», i assegurava que havia naufragat a Liverpool. Mundo Deportivo va qualificar de «vergonya» la remuntada del Liverpool amb el Barça i destaca que ho va aconseguir sense Salah i Firmino, ambdós lesionats. A més, va qualificar de «ridícul» el quart gol del partit i va redactar que és «l'epitafi d'un equip que va repetir el que va passar a Roma». L'As va titular amb «tro a Anfield» i subtitulava amb una «nova hecatombe del Barça a Champions i adeu al triplet».

El miracle des de la premsa anglesa

Tot i les nombroses crítiques que va rebre el FC Barcelona en les portades d'Espanya, des de la premsa internacional van viure el partit com un gran miracle aconseguit pel Liverpool. El diari Mirror Sport va titular «el miracle d'Anfield» amb grans lletres vermelles i amb el neerlandès Georginio Wijnaldum cel·lebrant un dels dos gols que va anotar en el partit de dimarts amb els seus companys d'equip. Amb la mateixa imatge obria la versió esportiva del diari The Sun, que qualificava de «increïble» la remuntada del conjunt entrenat per Jürgen Klopp i destacava la gran actuació de Wijnaldum i Origi, el davanter centre que va substituir Firmino i que va anotar dos gols, entre ells el definitiu 4-0 per a la classificació a la final de la Lliga de Campions de Madrid, a més de destacar el mèrit de la remuntada per les baixes ja no només dels dos davanters, també de l'escocès Robertson, que es va lesionar durant el partit. La paraula «miracle» va ser bastant utilitzada en les portades d'ahir dels diaris anglesos. Telegraph Sport va titular «el miracle de Mersey», en referència amb el riu que passa per la regió de la ciutat de Liverpool. El Times i el Guardian també van titular amb «miracle».

El diari francès L'Équipe també va posar en portada Georginio Wijnaldum i titula amb «bogeria red» per la remuntada històrica que envia el Liverpool a la seva segona final consecutiva de Champions i la tercera europea des de l'arribada de Klopp com a entrenador de l'equip.

Joan Laporta demana eleccions

L'expresident del FC Barcelona Joan Laporta va demanar ahir, al seu compte de Twitter, al president Bartomeu que convoqui eleccions l'estiu que ve: «Estic disposat a presentar-me». A més, va assegurar que «qui vulgui recuperar el model de club per tornar a aconseguir la glòria per fer història, si ho vol, em podrà votar». Laporta va acabar la piulada amb un «visca el Barça». El barceloní ja es va presentar de nou en les darreres eleccions, el 2015, però les va perdre davant Bartomeu, que venia de gua-nyar el triplet amb el primer any de Luis Enrique a la banqueta.